сряда, 27 март 2013 г.

Хумус с печени червени чушки

Рецепта за домашен Хумус, представена от Бойко Цвятков
Настоящата рецепта, разработихме в сътрудничество с Маги Пашова. Направихме я, като част от меню за ресторант А’Туин, който се намираше в The Mall, на Цариградско шосе. Рецептата е лесна, свежа и полезна и често си я правим вкъщи.
За една порция:

ПРОДУКТИ
1.Суров нахут 100г
2.Сусамов тахан 20г
3.Лимонов сок 20г
4.Печени червени чушки 20г
5.Зехтин 40г
6.Скилидка чесън 5г
ПОДПРАВКИ
1.сол на вкус, 2.черен пипер,3.кимион

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ - 10мин.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1.Отцедете сварения нахут и го изсипете в удобен за пасиране съд.       
2./3.Към изцедения нахут добавете нарязаните чушки 20-40гр, сусамовия тахан 20гр, скилидката чесън, зехтин 40гр, лимонов сок 20гр и овкусeте с даш сол, черен пипер и кимион.
4.Пасирайте всички компоненти до получаване на хомогенна смес.


 5.Може да се аранжира с шайба лимон(или лайм), резен домат и стрък копър.




Много е вкусно, ако се намаже върху филийка пълнозърнест хляб.
Аз бих го комбинирал с розе или хубав совиньон блан - например "Sarva" на Драгомир или "Silver angel" на Мидалидаре.
Наздраве!:-)

ПП:...но, както казват приятелите ми от Каменица  АД, „Консумирайте отговорно и с мярка!” :-)







1 коментар: