петък, 8 ноември 2013 г.

Пъстървата - важна част от нашето балансирано меню


       
          Пъстървата е предпочитан обект на спортния риболов, заради начина на улов и борбеността и.Рибите от семейство пъстърви, най-често обитават горните течения на реките, високопланинските езера и язовири , които са богати на кислород.Има дълго вретеновидно тяло.Наричат я постна риба, защото не съдържа почти никакви мазнини.Това е в резултат на непрекъснатото и движение.


         Пъстървата е една от храните, които е добре редовно да включваме в хранителното си меню.Подобно на сьомгата,и пъстървата е полезна, предимно заради високото си съдържание на Омега-3 мастните киселини. Те са изключително важни за работата на сърцето и нервната система. Редовното хапване на пъстърва ще ни зареди с тонус, мозъка - с енергия, а освен това ще накара косата и кожата ни да засияят. Омега-3 мастните киселини са безценни за            сухата кожа, която има нужда от постоянно подхранване.
http://gotvach.bg




Няма коментари:

Публикуване на коментар