Забележителният вкус на пармеджаното е в състояние да превърне всяка семпла паста в кралица - точно както се случва в една от класическите италиански рецепти, кръстена на името на Алфредо ди Лельо - ресторантьор от Рим, прочул се с тази рецепта най-вече сред английски говорещите туристи.
Всъщност най-простият вариант е дори без сметана, а сред самите италианци тази паста е по-известна като in bianco, или "с масло и пармиджано".
/списание"Меню", брой 68, юни 2013/
Една от историите за сътворяването на този сос е, че Алфредо бил доста загрижен за съпругата си, която не се чувствала добре по време на бременноста си. За да й помогне да възстанови силите си, той приготвил сос от масло и сирене към който добавил фетучини и така се родило ново Италианско ястие - Фетучини Алфредо.
Популярността на ястието нараства, след като Дъглас Феърбанкс и Мери Пикфорд го опитали в ресторанта на Алфредо по време на медения си месец в Рим.
В знак на благодарност, те му подаряват златна лъжица и снимка как похапват фетучини Алфредо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар