сряда, 2 октомври 2013 г.

Особеностите на Ямайската кухня

Опитайте от Ребърцата по ямайски, и направете своето пътуване до Карибите със силата на ароматите! - Специално приготвена за вас от Бойко Цвятков  :-)

Ямайка притежава може би най-интересната храна в Карибския басейн. За пет века на миграции и търговски взаимоотношения ямайската храна се е превърнала в уникална кухня, като ястията на коренното население са еволюирали под влиянието на южноамерикански, европейски, африкански, индийски и китайски стилове и съставки.

Изключително ароматни съчетания от билки, подправки и сосове се смесват, за да се получат маринати като известната „джърк“, които често се използват за обработка на месо (най-вече пилешко, агнешко и козе), риба и зеленчуци. Нерядко се готви на открито, често в мангали, направени от бидони за машинно масло. Така храната получава аромат на дим.
http://goodfood.bg






Няма коментари:

Публикуване на коментар