Бойко Цвятков |
Рецептата, която искам да Ви представя, е от менюто на Бар
на края на Вселената – Студентски град.
Тя се появи при нас на пробите за меню 2006/2007, по
предложение на главният готвач (по това време) на Бар на края на Вселената –
Студентски град – Николай Узунов. Веднага
ми допадна, защото е лесна, вкусна и непретенциозна.
Съчетанието на пастата, соевият сос, зеленчуците и пресните
печурки е неповторимо.
Препоръчвам печурките да са наистина ПРЕСНИ, а не от
консерва, за да е по-истински аромата им, а соевият сос, по възможност, да не е от
най-соленият.
Пастата, може да е както класически спагети, талиатели, така и пълнозърнести спагети.
Необходими продукти за една порция:
1.Спагети 300г /сварени/
2.Моркови
40г/ пресни, настъргани на едро ренде/
3.Чесън 10г
/1-2 скилидки/
4.Стар лук
40г /нарязан на полумесеци/
5.Гъби 40г/пресни гъби/
6.Грах 40г /бланширан грах/
7.Соев сос
30г
8.Мазнина за пържене /напр. олио/ 30г
9.Щипка
целина 20г
Начин на приготвяне:
Стъпка 1.
Подгответе продуктите си, за да не
пропуснете нещо. :-)
Стъпка 2.
Нагорещете тигана, добавете мазнината, морковите и веднага след тях – добавете и гъбите. Трябва да се задушат
за около 2-3 минути.
Стъпка 3.
Добавете лука и чесъна и задушете
за още 1-2 минути.
Стъпка 4.
Добавете бланширания грах и
задушете за още, около 1 минута.
Стъпка 5.
След като сте добавили и задушили
всички зеленчуци, добавете спагетите и продължете процеса още 2-3 минути, като
разбърквате многократно.
Стъпка 6.
Овкусете със щипка целина и
добавете соевия сос. Оставете ястието на огъня за още 1-2 минути.
Стъпка 7.
Това е. Ястието е готово за сервиране.
: - )
Няма коментари:
Публикуване на коментар