През 2007, с трима приятели, бяхме на „творческо” посещение в Чехия.
Наехме, за една седмица, апартамент в центъра на Прага и се отдадохме на „потапяне” в атмосферата.
Наехме, за една седмица, апартамент в центъра на Прага и се отдадохме на „потапяне” в атмосферата.
Черпихме идеи за клубни и ресторантски концепции, рецепти за
ястия, напитки и просто „обикаляхме”.
Местната бира не ме спечели, но атмосферата – това
неповторимо съчетание на история и модерност, този „бохемски”дух - те са наистина неповторими :-)
Първообразът на санвича, ядохме в един малък, мексикански ресторант, насред историческия център на града (близо до култовият бар La Bodequita).
Естествено, рецептата на нашият сандвич, е преработена и
обогатена.
Когато търсихме подходящо име на новият бургер, се сетих за
тази снимка от ресторанта:
Както виждате, зад мен на стената е портретът на
легендарният Емилиано Запата, който стана и кръстник на, вече мога да кажа,
легендарния сандвич.
Запата (Сапата) е един от най-известните и колоритни водачи на Революцията в Мексико.
Запата (Сапата) е един от най-известните и колоритни водачи на Революцията в Мексико.
Днес, както и следващите пет работни дни, този вкусен сандвич, ще присъства в нашето меню. Рецептата е фирмена тайна, но за тези които все още не са го опитвали , ще споделя някои от съставките на плънката - кайма, лук и стафиди. :-)
Бих препоръчал да се консумира с розе (например „Добра
година”2012), или със силно охладена бира (Една Стела (Артоа) би свършила
чудесна работа).
ПП: За любителите на чешката бира - комбинация с Великопоповечки Козел, би Ви допаднала.
ПП: За любителите на чешката бира - комбинация с Великопоповечки Козел, би Ви допаднала.
Няма коментари:
Публикуване на коментар