![]() |
Наум Парлапански |
Ще Ви представя рецепта от менюто на Бирария Диблър good food & sport, която се намираше в Студентски град.
Много фенове на спорта, свързват мястото с приятни мигове, прекарани пред телевизорите на заведението, с приятели, на по халба, хубава бира, гарнирана с хубави мезенца.
Ето и рецептата, на най-емблематичното от тях, в два варианта:
Необходими продукти за 1 порция:
1.Свински ребра - 250г
2.Сок от прясно изцеден Портокал - 1/2
3.Соев сос - 30г
4.Мед - 1с.л.
5.Червено вино - 50г
6.Портокалова кора - 10г
I. Вариант - Лесно и бързо приготвяне
Стъпка 1. Подгответе си необходимите продукти.
Стъпка 2. Смесете меда, виното, портокаловия сок и соевия сос, след което разбъркайте енергично, докато медът се разтопи. Когато сместа се хомогенизира, добавете и портокаловите корички.
Стъпка 3. Изпечете, ребърцата на фурна, на 200 градуса, за около 35-40 мин.
Стъпка 4. След като са вече изпечени, прехвърлете ребърцата в нагорещен тиган и им добавете портокаловата марината. Оставете ги на огъня докато сосът се редуцира наполовина.
Стъпка 5. Готовите ребра, можете да сервирате върху канапе от маруля, украсени с резен домат, портокал и люта чушка.
II.Вариант - Класическо мариноване /3 до 8 часа/
Стъпка 1. Смесете всички продукти за маринатата, добавете ребрата и ги оставете да престоят за около 3-8 часа, в плюсов хладилник.
Стъпка 2. Изпечете ребрата на скара или барбекю.
Стъпка 3. Сгъстете марината в тиган или тенджера докато остане на половина.
Стъпка 4. Залейте ребърцата с портокаловата марината и сервирайте. :-)
Добър апетит!
Бойко Цвятков: Ястието е от менюто на много любим наш "спортен" проект, затова бих препоръчал да се комбинира с много любима за нас вайс бира - Вайнщефан баварска вайсбира (http://eurodrinks.bg/index.php?lang=bg&nav=2&cat=2).
За заклетите любители на виното - нещо "доминиращо" Доминант 2009 (http://www.apollowine.com/dominant-1070?back_url=%2Fhome%2F)
Наздраве! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар